Po dvejus metus trukusio pasiruošimo vasario 01 ir 02 dienomis kviestiniai svečiai užpildė prabangiausio Lietuvoje interjero restorano salę, vaišinosi šampano bare ir gurkšnojo kokteilius bare. Nuo vasario 06 d. Vakarų ir Tolimųjų Rytų virtuvės restoranas „Heji”, įsikūręs Vilniuje, Lukiškių g. 3 priima registracijas 10-ies patiekalų degustacinėms vakarienėms.
„Heji“ veikia pirmojo Nepriklausomoje Lietuvoje restorano „Geležinis vilkas“ vietoje. Tačiau ankstyvojo posovietinio laikotarpio dizaino neliko nė ženklo. Naujajame interjere dominuoja Kinijos, Japonijos kultūros artifaktai: milžiniški trijų aukštų namo dydžio mediniai kiniški vartai, Japonijos tapybą primenančios freskos, marmuro apdaila, rankų darbo masyvūs mediniai, akmeniniai stalai.
Restoranas pirmąjį mėnesį kviečia registruotis į dešimtiems patiekalų degustacines vakarienes, kuriose susijungia Vakarų ir Tolimųjų rytų gastronominės tradicijos ir inovacijos. Visus patiekalus galima valgyti imant rankomis arba lazdelėmis: sašimiai, arančiniai, dim sum. Rankų darbo japoniškose keramikos krosnyse degtos lėkštės, dubenys, puikūs kavos, arbatos puodeliai. Viskas restorane spinduliuoja aukčiausia kokybe.
Taip pat ir patiekalai: iš japoniškos A5 wagyu jautienos, omarų, karališkų krabų, trumų, ikrų, Iberijos kiaulienos. Koji fermentuoti agurkai, shio ponzu padažas ir kiti japoniški priedai puikiai derėjo su „Born Gold Junmai Daiginjo“sake ir putojančiu „Pommery“ anglišku vynu, kuriuo buvo vaišinami vakarienės svečiai (restorano gėrimų direktorius - Martynas Pravilonis). 30 dienų brandintas ir rūkytas wagyu jautienos šonkaulis buvo pateiktas su „Penfolds“ Australijos raudonuoju vynu.
Degustacinės vakarienės be gėrimų kaina – 135 eurai.
Šampano bare bus galima užsisakyti užkandžių ne iš degustacinio meniu. O bare lankytojai galės vaišintis originaliais ir klasikiniais kokteiliais. „Heji“ barmenų sukurtas kokteilis „Green Jasmin“ su junmai sake, žaliąją jazminaičių arbata, „Jinro 24“ sodžu bei alijošiaus debesimi puikiai sužadins apetitą laukiant kol atsilaisvins staliukas restorane.
Meniu viršelis
Vyno meniu - 500 pozicijų. Daugės.
Vyno rūsys
Heji Shiso lapas: japoni6ka A5 wagyu jautiena, karališkasis krabas, trumų ponzu, vasabiai, shiso tempiura
Restorano salės vaizdas iš šampano baro
Uždara dešimties vietų salė. Tokių yra dvi.
Limited edition