Lietuvos someljė Taittinger Grand Prix 2017 čempionate nugalėjo Martynas Pravilonis, dirbantis Kempinski viešbučio restorane „Telegrafas“, vyno butike ir degustaciniame bare „Atelier“. Jam pavyko puikiai pasirodyti ir apginti čempiono titulą.
Vicečempionu, taip pat antrąjį kartą, tapo Narimantas Miežys, atstovaujančiam vyno barui „SOMM“. Naujai pristatytoje jaunųjų someljė kategorijoje laimėtojo titulu džiaugėsi Silvija Umaraitė, taip pat iš vyno baro „SOMM“, įveikusi kitą jaunąją čempionato dalyvę Kamilę Jonynaitę iš „Vyno klubo“. Taigi, visas prizines vietas pasidalino Lietuvos atstovai, nors dalyviai buvo atvykę ir iš Latvijos, Olandijos bei Estijos.
Čempionatas prasidėjo nuo dekantavimo užduoties, joje atsiskleidė dalyvių vyno patiekimo technika. Drebančioms rankoms pailsėti ir jauduliui numalšinti padėjo antro etapo testas, kuriame susikaupę someljė tikrino teorines žinias. Vėliau buvo paskelbti čempionato finalininkai. Finale dalyviai turėjo įveikti kelias užduotis. Jie ne tik dekantavo vynus, derino maistą ir vyną, spėjo kelių vynų bei trejų stipriųjų gėrimų rūšis, metus, kilmę, bet ir turėjo pasitelkti teorines, logines žinias norėdami atsakyti į pateiktus klausimus ar galvosūkius. Kai kurių klausimų nepavyko įveikti nei vienam finalininkui. Dalyviai, nepatekę į paskutinį čempionato etapą, rungėsi šampano pilstymo konkurse. Jame geriausiai pasirodė ir tiksliausiai į šešias taures šampaną supilstė Rytis Grigaitis, atstovaujantis restoranui „St. Germain“.
Someljė čempionato finalo įtampą greit pakeitė ovacijos, paskelbus nugalėtojus. Juos sveikiname ir mes bei linkime toliau tobulinti žinias ir puoselėti someljė kultūrą.