Mūsų laikais Ratafia de Champagne gaminama iš klasikinių Šampanės vynuogių - Chardonnay, Pinot Noir ir Pinot Meunier, nors šio gėrimo istorija skaičiuoja jau 800 metų.
Tradiciškai vėlyvojo derliaus ar per žiemą paliktų sudžiūvusių vynuogių sultys buvo pastiprinamos nebrandintu vynuogių spiritu, išdistiliuotu iš anksčiau nurinkto derliaus, neretai skirto šampano gamybai, dalies.
Šiais laikais vin de goutte ir pirmo spaudimo sultys yra panaudojamos būsimo šampano gamybai, o trečiojo ar ketvirtojo spaudimo, mažiau kokybiškos sultys yra naudojamos gėrimo pagrindui, o taip pat ir distiliacijai.
Ratafia de Champagne patenka į pastiprinto vyno kategoriją ir yra nuo įprasto sauso vyno ir tuo labiau šampano pastebimai nutolusi kategorija. Čia yra pastiprinamos nefermentuotos vynuogių sultys, tad gėrimo charakterį labiausiai įtakoja saldžių sulčių vaisiškos savybės ir koncentruotas vynuogių spiritas.
Griežtesnę gamybos kontrolę nuo 2014 metų atlieka gamintojų, distiliuotojų ir Šampanės vynuogių augintojų asociacija Bosons Spiritueuses Champenoises. Šiuo metu yra užregistruota apie 120 Ratafia de Champagne gamintojų. Pirmieji Ratafia de Champagne buteliai su geografine nuoroda turėtų pasirodyti jau 2016 metais, tačiau be metų nuorodos, kaip ir non-vintage šampanas.