Tą dieną atrodė, kad šermukšnių ir putinų pumpurai sproginėja. Dar geras mėnuo ir laukai sužydės, paskui sunokins ryškių atspalvių uogas. Rankomis nuskintos, jos pradės ilgą kelią iki vyno taurės, kurioje metų ratas paliks savo spalvą, kvapą ir aromatą. „Išeini į terasą, atsisėdi ir supranti: čia yra gyvenimas“, – sako už Vilniaus, Ponasų kaime, įsikūrusio ūkio „Geri metai“ šeimininkai, informatikos specialistai, vadovai Irma ir Giedrius Kaukai.
Atrodo, tarsi Bordo regiono vynai jį būtų apsėdę. Prieš ketvirtį amžiaus palikęs Niujorką ir persikraustęs į Prancūzijos Bordo regioną, vyno ekspertas, Bordo universiteto dėstytojas Dewey Markham Jr. išgarsėjo parašęs didžiulio populiarumo tarp vynininkų ir vyno kolekcionierių sulaukusią knygą „1855: Bordo vynų klasifikacijos istorija“. Lietuvos someljė mokyklos kvietimu ekspertas Vilniuje skaitė viešas paskaitas apie Bordo vyną.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.