„Ne“ saldumynams, alkoholiui, angliavandeniams, gliutenui, laktozei ir kitiems malonumams. Tampame vis labiau išprusę, ir susirandame vis daugiau greitų sprendimų, kaip gyventi sveikiau ir ilgiau ko nors atsisakant.
Tokiame kontekste artėjantis eilinis Vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert 2024 – DVARO Grand Prix“ atrodo kaip pats nuodėmingiausias projektas Lietuvoje (o gal net pasaulyje!). Jame žmonės valgo saldumynus, užsigeria saldžiu (ir alkoholiniu!) vynu.
Arūnas Starkus - Wine+Dessert DVARO Grand Prix organizatorius
Rėmėjas „Pieno žvaigždės“ renginio metu vaišins savo pieno (laktozės turinčiais!) produktais, dar, žiūrėk, kas nors sumanys kokią panetonę, pilną gliuteno, papjaustyti žiūrovams, ir įpilti midaus užsigerti. Visos pastangos sustabdyti senėjimą per vieną vakarą nueis vėjais.
Čempionate desertai derinami prie saldžiųjų vynų. V. Skaraičio nuotrauka
Tačiau organizatorių kėslai anaiptol nėra tokie pikti, o žiūrovams slėpti savo veidų tikrai nereikia. Kas sakė, kad vyną reikia maukti buteliais, o desertus ryti nekramčius?! Gero daikto reikia nedaug, sako geriausių virtuvės šefų ir konditerių patirtis, o someljė saldaus vyno į taurę įprastai pila vos pusę normos. Ir ne todėl, kad galvoja apie svečių ilgaamžiškumo siekius, gliukozės kiekį kraujyje ar papildomus kilogramus.
Ant svarstyklių vyno ir desertų derinių kūrėjai deda kitus argumentus, kurie mūsų gyvenimui suteikia kiek daugiau spalvų, grožio ir prasmės. Ir ką gali žinoti, gal taip didina ir ilgaamžiškumą.
Saldieji vynai pristatomi ir žiūrovams. V. Skaraičio nuotrauka
Vyno ir desertų derinių čempionatas:
Čempionato iniciatorius - Arūnas Starkus. V. Skaraičio nuotrauka
Žmogaus gyvenimas turi labai daug aspektų ir jame labai daug spalvų. Todėl dėkojame geriausiems Lietuvos konditeriams ir someljė, kurie registruoja savo komandas į spalio 28 d. vyksiančias varžybas ir tikime, kad čempionato į „Dūmų fabriką“ atėję žiūrovai labai gerai ir turiningai praleis laiką. Ir vieni ir kiti gyvens ne tik ilgai, bet ir gražiai ir laimingai.