Naujienos

Nurūgštinimo šešėliuos
2023-12-06 Karolina Buivydaitė, Domas Burnickis, Deividas Zaikovskis
Uždraustame sode“ vyną darantys Karolina Buivydaitė, Deividas Zaikovskis ir Domas Burnickis pasakoja ką daryti Lietuvos vyndariui, kai nuo jo vyno gurkšnio burna prisipildo seilių, atšimpa dantys, ragautojo veidas kelioms sekundėms pasenėja dešimčia metų, o skonio receptoriai tiesiog kapituliuoja, kuriam laikui palikdami tik spengiantį rūgšties pojūtį burnoje.
Nurūgštinimo šešėliuos
2023-12-06 Karolina Buivydaitė, Domas Burnickis, Deividas Zaikovskis
Uždraustame sode“ vyną darantys Karolina Buivydaitė, Deividas Zaikovskis ir Domas Burnickis pasakoja ką daryti Lietuvos vyndariui, kai nuo jo vyno gurkšnio burna prisipildo seilių, atšimpa dantys, ragautojo veidas kelioms sekundėms pasenėja dešimčia metų, o skonio receptoriai tiesiog kapituliuoja, kuriam laikui palikdami tik spengiantį rūgšties pojūtį burnoje.
Apdovanoti geriausi - dvi vietos Lietuvoje įvertintos trimis žvaigždutėmis!
2023-12-01 Agnė Dovydaitytė
Lapkričio 25 dieną Rygoje, Latvijoje įvyko prestižiniai „Baltic Wine & Drinks Awards”, kuriuose išskiriami geriausi vyno ir gėrimų meniu ir asortimentai Baltijos šalyse. Lietuva namo parsivežė du aukščiausius apdovanojimus – trimis žvaigždutėmis įvertinti seniausios specializuotos vyno parduotuvės Lietuvoje „Vyno klubas“ ir Senatorių pasaže įsikūrusio restorano „Nineteen18” gėrimų asortimentai. Keletas Vilniaus ir Kauno restoranų, barų ir parduotuvių gavo vieną arba dvi žvaigždutes.
Mirė vyno žurnalistas, edukatorius, ekspertas Jurgis Šliogeris
2023-11-29 Arūnas Starkus
Mirė vienas Lietuvos vyno kultūros pradininkų dr. Jurgis Šliogeris (1935.03.11-2023.11.26). Atsisveikinimas su velioniu Laidojimo paslaugų centre M. Paco 4, Vilniuje trečiadienį 13:00-20:00. Ketvirtadienį urna išnešama 10:30. Laidotuvės Karveliškių kapinėse.
Vyno ir desertų derinių čempionate – istorinė Palangos restorano pergalė ir naujos lietuviškų desertų tendencijos
2023-10-24 Arūnas Starkus
Pirmadienio vakarą Vilniuje, „Vaidilos“ teatre, įvyko saldžiausias Lietuvos gastrokultūros renginys – Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionatas „WINE+DESSERT“. Jame šiemet dalyvavo net 21 komanda iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Birštono, Palangos ir Zarasų. Tačiau vertinimo komisiją labiausiai sužavėjo Palangos restorano „Vila Komoda“ ir „Vyno klubo“ komandos patiekti salierų gumbų ledai su pusiau saldžiu šampanu.
Vyno ir desertų derinių čempionate šiemet registravosi rekordinis komandų skaičius
2023-10-19 Agnė Dovydaitytė
Spalio 23 dieną Vilniuje, „Vaidilos“ teatre, įvyks jau 13-asis Vyno ir desertų derinių čempionatas. Saldžiausiu metų pirmadieniu vadinamame renginyje varžosi konditerių ir vyno ekspertų komandos iš geriausių šalies restoranų. Šiais metais čempionatas netikėtai sulaukė rekordinio komandų skaičiaus – dėl geriausio derinio titulo ir „Auksinės šakutės“ varžysis net 22 komandos.
2023 m. Vyno ir desertų derinių čempionatas kviečia registruotis dalyvius
2023-09-28 Vyno žurnalas
Spalio 23 d. Vilniuje, „Vaidilos“ teatre, vyks tryliktasis Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionatas „Wine + Dessert Lietuva 2023“. Restoranų komandos, konditeriai, vyno ekspertai, someljė kviečiami registruotis į varžybas.
Grybų derinimas su vynu (nuolat naujinama)
2023-09-25 Vyno žurnalas
Čia rasite grybų bei vyno derinimo patarimus ir jau paruoštus derinius.
Ignatij Semionov - geriausias 2023 m. Lietuvos someljė
2023-09-05 Arūnas Starkus
Rugsėjo 04 dieną vykusį Lietuvos someljė čempionatą „Codornu Zero Grand Prix“ laimėjo Ignatij Semionov iš vyno baro „Somm“. Vicečempionu tapo Edgaras Kazokaitis iš „MV group“, bronza pasipuošė – Yan Biazruchka iš „Vyno klubo“.
Menas „Louis Roederer“ šampano namuose
2023-08-30 Rasa Starkus
„Louis Roederer“ šampano namuose visuomet susitinka gamta ir žmogus. Jie čia kuria jau daug šimtmečių, o kūriniais žavisi visas pasaulis. Kai kuriais iš jų gali pasidžiaugti ir savo šaly, tačiau dėl kai kurių tenka nukeliauti į Šampanę ir apsilankyti ne tik pačioje vyninėje, bet dar ir pasistengti patekti į istorinius Roedererių šeimos namus. Tai nėra labai lengva.
11 geriausių lietuviškų sūrių ir 1 lenkiškas Grand Prix 2023 m. sūrių čempionate Druskininkuose
2023-08-15 Arūnas Starkus
Druskininkuose rugpjūčio 13 d. įvyko devintasis Sūrių čempionatas. 15 mažųjų gamintojų iš Lietuvos ir Lenkijos vertinimui patiekė 43 sūrius tarp kurių vertinimo komisijos ir publikos geriausiu pripažintas Monikos Lason Lenkijoje padarytas ir 24 mėn. brandintas kietasis ožkos pieno sūris „Groseran“. Geriausius lietuviškus sūrius pagamino: Vilmanas Navickas, Vaida Genienė, Lina Kairytė, Ginta Novikevičienė, Laužėnų kaimo sūrinė.
Ieškant gero „Pinot Noir“: svarbiausia yra ne galutinis tikslas, o pati kelionė
2023-08-08 Petras Jarašūnas
Kadangi subtilios Pinot Noir uogos reikalauja labai daug priežiūros, pagaminti „Pinot Noir“ vyną yra ne tik sudėtinga, bet ir brangu. Ne veltui žymus Amerikos vyndarys André Tchelistcheffas yra ištaręs garsiąją frazę, kad „Dievas sukūrė 'Cabernet Sauvignon', o velnias – 'Pinot Noir'.“
Sūrių defektai ir kokybės požymiai
2023-07-26 Audrius Jokubauskas a.a.
Sūrį vartojame taip seniai, kad mūsų skonio receptoriai akimirksniu atpažįsta jo kokybės indikatorius. Atidedant į šalį subtilesnius skonio niuansus, mūsų uoslė ir liežuvis greitai nustato, kuris sūris valgomas, o kuris – ne.
Kuo skiriasi žalio ir pasterizuoto pieno sūriai
2023-07-26 Audrius Jokubauskas a.a.
Apie žalio ir pasterizuoto pieno sūrius paprašėme papasakoti Audriaus Jokubausko – Sūrių festivalio ir Sūrių čempionato organizatoriaus, sūrinės „Varinis puodas“ bendrasavininkio.
Meilė Sicilijoje - vyninės, degustacijos ir gurmaniškos patirtys Italijoje
2023-06-13 Fausta Marija Leščiauskaitė
Būna, kad įsimyli žmogų. Paprastai šis jausmas nepaiso logikos, nors narstydamas po kaulelį galėtum pasakyti: tas patinka, anas paliko įspūdį, šičia sutapo požiūriai. Bet meilė nėra logiška. Panašiai kartais įsimylime vietas, ir jos tampa mūsų namais. Taip prieš pusantrų metų namais man tapo Palermas ir jo apylinkės Sicilijos saloje.
Kokį gėrimą rinktis prie šaltibarščių? „Vyno klube“ susirinkę gurmanai išrinko netikėtą derinį
2023-06-09 Agnė Dovydaitytė
Birželio 7 dieną į „Vyno klubo“ organizuotą Rožinio vyno festivalį susirinkusių žmonių laukė netikėtas iššūkis – rožinį vyną priderinti prie rožinių... šaltibarščių. Įkvėpti Vilniaus miesto savivaldybės organizuojamo šaltibarščių festivalio „Pink Soup Fest“ vyno mėgėjai nusprendė prie birželio 10 dieną vyksiančios šventės prisidėti savaip. Kaip pokštas prasidėjęs derinimas išsirutuliojo į rimtas diskusijas ir paieškas. Tad už ką balsavo gurmanai?
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne