Muziką su vynu deriname jau daugelį metų. Šiandien šis malonus užsiėmimas, kuriuo vynui suteikdavome daugiau skambesio, o muzikai – skonio, ima įgauti vis aiškesnius rėmus visame pasaulyje: steigiamos tam skirtos interneto svetainės, žurnalistai ieško prekybininkų ir vyndarių, sąmoningai leidžiančių muziką parduotuvėse ir vyninėse, tyrimus apie skirtingų juslių sukeliamų potyrių ryšius publikuoja mokslininkai. Net verslas ima dairytis tokių tyrimų rezultatų, nes supranta, kad jei muzika skambės geriau, o vynas būtų skanesnis, jų pirkėjai bus laimingesni. Apžvelkime, kas šioje srityje jau nuveikta ir kaip į muziką ir vyną galime pažiūrėti per emocijų prizmę.
Gyvenimas apskritai yra labai įdomus dalykas, bet įdomiausia gyvenime – tai žmonės. Jie kažką mąsto, ir įsivaizduoja, kad šiam mąstymui pavaldžios visos aukštosios materijos, kad visatoje nėra nieko, ko jie negalėtų suvokti iš principo, reikalui esant, „pasiguglindami“. Jie mąsto žodžiais, ir nesuvokia, kad bet kuris žodis – tai tik kategorijos pavadinimas, apibūdinimas, neperteikiantis realios informacijos, pavyzdžiui, kuo skiriasi vienas obuolys nuo kito. Jie vadina obuolius, kriaušes, net ir vynuoges – tuo pačiu žodžiu „vaisiai“...
Į mano akiratį feisbuke pateko vieno gerai pažįstamo gydytojo, gero žmogaus, straipsnis apie neabejotiną „alkoholinių gėrimų“ žalą tautai. Gerbiu autorių už pasirinktą stilių, atvirumą ir pagrįstumą. Sutinku su viskuo, kas ten yra parašyta, išskyrus komentarus dėl verslininkų vaidmens. Vis dėlto išsakyta tik dalis tiesos, ir kai apsimetama, kad tai visa tiesa, aš su tuo negaliu sutikti. Galiu pasirašyti po tuo, kas yra straipsnyje, bet nepasirašau po tašku jo pabaigoje.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
We use cookies to improve the quality of our service. You can cancel them any time. By continuing browsing, You accept Privacy Policy