Lietuvoje lankėsi Ispanijos alyvuogių aliejaus gamintojo „Castillo de Canena“ atstovė Isabel Alameda Olivares. Ji „Vyno klube“ pristatė alyvuogių aliejaus gamybos būdus, skirtingus skonius bei naudingąsias savybes.
„Castillo de Canena“ aliejaus gamybą pradėjo jau nuo 1780 m. Natūralu, jog turėdami ilgametę patirtį šioje srityje „Castillo de Canena“ produktai jau yra gerai žinomi ir pripažinti visame pasaulyje. Gamintojai sau taiko aukštus reikalavimus ir aliejui pagaminti naudoja itin kokybiškas alyvuoges, auginamas pagal nustatytus standartus. Isabel pristatė platų įmonės asortimentą: nuo švelnesnio iki aitresnio ar net dūmų skonio aliejaus. Pastarasis išsiskyrė itin aiškiai juntamu medžio dūmo skoniu, kas stebino seminaro svečius.
Seminaro metu buvo ragauti (nuotraukoje nuo kairės į dešinę):
ARBEQUINO OIL DELICATELY SMOKED - dūmo skonio, rūkytas aliejus.
EARLY ROYAL - pirmo rinkimo, ankstyvo derliaus aliejus.
FIRST DAY: Picual and Arbequina - aliejai gaminami iš Picual ir Arbequina alyvuogių.
BIODYNAMIC - visiškai ekologiškas aliejus.
FAMILY RESERVE: Picual and arbequina - aliejai gaminami iš Picual ir Arbequina alyvuogių.
ARBEQUINA&CO: 99.5% Castillo de Canena Arbequina EVOO & Essential Oils from flowers, plants and fruits - aliejai su pipetėmis, kuriuos galima lengvai dozuoti ir naudoti kokteiliams, įvairiems patiekalams gardinti.
„Castillo de Canena“ yra įsikūrę šalia Pasaulio paveldu pripažintų miestų - Úbeda ir Baeza - tai du įspūdingi Andalūzijos kultūros atstovai. Įmonės pavadinimas reiškia Caneną pilį, kurią pastatė arabai romėnų įkurtoje gyvenvietėje. Ši pilis 1931 m. buvo paskelbta nacionaliniu paminklu ir vėliau ją apsiėmė prižiūrėti „Castillo de Canena" įkūrėjų šeima.