Lietuvaitės Ženios Vasiljevos karjerą farmacijos srityje sustabdė kelionė į Pietų Prancūziją: sutikusi savo vyrą, prancūzą Thibaud Vermillard’ą, lietuvė nėrė į visiškai naują sritį – vyndarystę. Šiuo metu lietuvės ir prancūzo pora vysto sėkmingą veiklą Langedoko regione esančioje vyninėje „Domaine Ampelhus“ ir net pelnė Geriausio jaunojo Prancūzijos vyndario prizą. Apsilankiusi Lietuvoje, Ženia Vasiljeva pasakoja apie pažintį su vynu, vyndarystės romantiką ir realybę.
Spalio pradžioje jis iškovojo geriausio someljė Baltijos šalyse titulą. Taline įvykęs „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix“ čempionatas Narimantui Miežiui buvo toli gražu ne pirmasis, tačiau pats sėkmingiausias. „Šio čempionato finale esu buvęs jau 5 ar 6 kartus, tik nepavykdavo laimėti. Iki dabar“, – sako N. Miežys, titulą iškovojęs įtikinama pergale. Kas toliau? Someljė teigia, kad su čempionatais baigta, metas daugiau laiko skirti šeimai, restoranui „Somm“ ir jaunųjų (tikėkimės – čempionų) ugdymui.
Pietų Afrikoje, Stelenbošo regione, įsikūrusioje „Ken Forrester“ vyninėje darbas verda siekiant vieno – kurti geriausią vyną. Puikiais „Chenin Blanc“ vynais pagarsėjusios vyninės komercijos vadovas Louwas Strydomas, lapkričio viduryje apsilankęs Vilniuje, papasakojo ne tik apie reprezentuojamą prekės ženklą, bet ir apie Pietų Afrikos vyno rinką.
Po pandemijos nulemtos pertraukos grįžusiame Vyno ir desertų derinių čempionate varžėsi 15 konditerių, šefų ir someljė komandų – skirtingų patirtimi, tačiau vienijamų aistros vynui, desertams ir naujų skonių kūrimui. Čempionato nugalėtojais tapo restorano „Dine“ komanda – konditerė Barbora Inciūtė-Čepulionienė ir someljė Arminas Darasevičius.
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
We use cookies to improve the quality of our service. You can cancel them any time. By continuing browsing, You accept Privacy Policy