Įsibėgėjant pavasariniams žemės ūko darbams, dalis lietuvių pradeda sezoną su naujomis viltimis. Europos Sąjunga pagaliau pripažino Lietuvą vynuogių auginimo šalimi, taip atverdama daugiau galimybių vystytis vynuogininkystei ir vyndarystei. Apie vynuogynų dabartį ir ateitį kalbame su Lietuvos vynuogininkų asociacijos prezidentu Ramūnu Pilveliu ir vyndariu Raimundu Nagele.
Vynas ir desertas (alkoholis ir cukrus) - kas gali būti blogiau? Blogiau būtų, jei jų nebūtų! Nes desertai yra kaip mažytės, natūralios vaistinėlės, padedančios mums gyventi ir išgyventi. Ypač tie desertai, kuriuos konditeriai iš natūralių žaliavų paruošia valgyti iš karto.
Peržiūrėdami pastarojo Vyno ir desertų derinių čempionato desertų sudėtį ir ingredientų naudą, suprasite, kad saikingai paragavę 15 desertų prailgintumėte gyvenimą keletu metų ir nustumtumėte ne vienos ligos pradžią neapibrėžtam laikui.
Merso (Meursault) – didžiausias iš elitinės kaimelių trijulės Kot de Bone. Ir nors jame nėra nė vieno Grand Cru vynuogyno, daugeliui „Chardonnay“ mėgėjų jis įkūnija svaraus, „ąžuolinio“, tropiniais vaisiais kvepiančio „Chardonnay“ idealą. Tačiau 450 ha plotas nėra vientisas: 17 Premier Cru ir dar per 60 vynuogynų, kurių pavadinimus vyndariai rašo etiketėse dėl ryškios terroir išraiškos. Skirtingų vynuogynų vyno kaina ir brandinimo potencialas labai varijuoja.